Jotain uutta, jotain vanhaa...

Hei hoplaa vaan jälleen pienen ajan takaa.


Paljon on tehty ja paljon on tapahtunut.... ja paljon on myös jätetty tekemättä asioita. Sosiaalisen median opettelu on ollut yhtenä sivujuonteena tässä paletissa - aloin opetella Twitterin käyttöä...

Pöytä - Oma työpöytä


Löysin em. sosiaalisesta mediasta itselleni työkaluista kalleimman, oman kultasepän pöydän. Näin turvaan mahdollisuuteni työskennellä myös kotona, silloin kun kouluun tai osuuskunnan tiloihin ei ole mahdollista mennä.
Ensimmäiset teokseni pöydälläni liittyvät tavallisen metallin muokkaamiseen.

Työpöytä käyttöön

Aihio kulmahiomakoneen jälkeen
Puhdistuksen, pesun, entraamisen ja asentelun jälkeen pöytään saatiin sähköt työvaloille ja sähkötyökaluille. Kädet palasivat halusta alkaa tehdä "jotain". Onnekseni sain lasialalta entiseltä "kollegalta" pyynnön tehdä hänelle oma nimikirjainpunsseli lasinpuhalluksessa käytettäväksi.



Tällaisen kirjainyhdistelmän metalli piti sisällään


Jalometallin koetinkivet


Sormus, joka vei hermojen lisäksi tekijänsä kerran jopa päivystykseen
Hopeasta saimme harjoitustyömallin opettajalta. Aiheena oli manttelisormus. Mallin mukaisen sormuksen tehtyäni halusin muovata sormuksesta sekä paljon isomman kooltaan, mutta myös suuremman taulun sormuksen pintaan. 
Manttelisormuksen kohdalla aloin epäillä vahvasti kykyäni toimia pienten ja terävien asioiden kanssa. 
Tein viisi epäonnista yritystä ja kuudes pääsi vasta maaliin. Kävin kerran päivystyksessä poistattamassa sahanterän pätkän etusormesta, ja seuraavalla viikolla löin sahanterän kiinni peukalon niveleen. Fyysinen kipu oli aika-ajoin sietämätön.
Ja koko p*ska uusiksi

Liian pieni sisäputki ja sen muokkaamista
Sitten pienennetään kokonaisuutta
Kansi vielä ja viimeistely


Muutama työvahe on nyt läpikäyty ja varmasti harjoiteltu virheiden kautta. Tässä osia manttelisormuksesta.




Kesäloma ja sen jälkikäynti


Muistatteko kesän 2018 ja sen miten kuuma se oli? Varmasti muistatte. Hikoillen odottelin että koulun alettua pääsemme jatkamaan siitä johon keväällä jäimme - uusien istutustapojen opetteluun. 


Rivi-istutuksen tekeminen oli miellyttävää heti, kun tajusi tekniikan.

Rivi-istutus turkoosin värisillä

Mutta paljon ja todella paljon odotettu raeistutus ja siihen tarvittavat työkalut tulivat konkreettisiksi vasta elokuussa, kesäloman jälkeen. Tämä osa-alue kehittää heikkohermoisen käsityöläisen kykyä tunnustautua huonoksi.

Ensimäiset harjoitukset

Työkalu ja työstettävä aihio

Mitä muuta olemme saaneet aikaan?

 Korvakorut tein aiheena palmupuu. Näissä opettelin sahaamisen lisäksi pieniä juotoksia ja pienten kappaleiden turvallista hehkuttamista.

Korvikset valmiina korviin




Sahausharjoituksia ja pieniä juotoksia



Ensimmäinen pisaran mallisen kiven putki-istutus













Blogspot / Bloggerin koodaajalle terveisiä. Jeesus mitä kuraa tämä automaattinen asettelu! Tällainen paskakenttä motivoi opettelemaan jopa oikeaa koodausta. X(













Muutaman kerran, eli yhteensä viidesti jouduin nöyrtymään ja kävelemään sulatushuoneeseen. Tämä tarkoitti projektin alkua täysin nollasta.
Sulatus, valu levyksi, velssaus, sahaus, mitotus, pakotus, juotos, sovitus, filssaus... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Orientaatio ongelmia ja työkalujen valmistusta